info@buikgevoel.net

Buikgevoel

In haar boek Buikgevoel vertelt Suzanne over het leven met een darmziekte, waarbij ze haar eigen verhaal afwisselt met praktische informatie. Toen Suzanne op haar 21e darmkanker kreeg, wist ze niet wat haar te wachten stond. Dat motiveerde haar om de lezer een breed scala van ins en outs over onze darmen aan te reiken. En zo kon ze ook haar eigen emoties en ervaringen verwerken.

In Buikgevoel schrijft ze over de relatie tussen de darmen en hersenen en de invloed van de darmen op ons algehele welbevinden. Maar ook onderzoeken, darmziekten, operaties, hersteltips en de invloed van angst en stress, ontspanning, sport, meditatie en hypnotherapie komen aan bod. Kun je nog zwanger worden als je een darmprobleem hebt? En heel belangrijk, voeding: hoe kunnen we hiermee onze darmen positief beïnvloeden? Niet alleen wát we eten maar ook hóe we eten is van belang. En wat moeten we met bacteriën en probiotica? Mensen met prikkelbare of overgevoelige darmen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Suzanne wil helderheid geven.

Daarom heeft ze ook artsen en wetenschappers geraadpleegd toen ze haar boek schreef. Want achter die mooie wereld van de darmen gaat een ingewikkeld en ingenieus systeem schuil, dat langzaamaan wordt ontrafeld. De belangrijkste boodschap die Suzanne in haar boek wil meegeven is dat wij onze buikgevoelens kunnen leren herkennen en ten positieve kunnen benutten. Wij moeten ons niet schuldig voelen over onze darmperikelen omdat we nou eenmaal niet kunnen beïnvloeden wat eraan vooraf is gegaan. Zoals onze darmen – ons “tweede brein” – alles (leuk en minder leuke dingen) onthouden kunnen ze gelukkig ook weer veel ‘vergeten’.

Ida Heerkens

Illustrator Buikgevoel

Copyright 2017 Studio Redefined, All Rights Reserved