Foto: Hester Doove

Over de auteur

Biografie

Suzanne Bos-Heerkens (1973) is als middelste in een gezin met drie meisjes opgegroeid in een dorp in de buurt van Nijmegen. Na het vwo verhuisde ze op haar 19e naar Utrecht om rechten te studeren. Ze woonde in een gezellig studentenhuis toen op haar 21e werd ontdekt dat ze darmkanker had. Haar wereld stortte in, ze onderging een darmoperatie en logeerde vervolgens lange tijd bij haar ouders. Toch pakte ze de draad weer op en studeerde binnen 5 jaar af. Hoewel ze haar studie met veel plezier had gedaan, merkte ze toch dat het juristenberoep haar niet genoeg voldoening gaf. Ze werd oververmoeid en kwam thuis te zitten. Haar darmziekte polyposis speelde weer op en op haar 29e werd haar dikke darm volledig verwijderd. Ze werd op zichzelf teruggeworpen en ontdekte dat ze door middel van schrijven haar emoties kon verwerken. Ze kreeg samen met haar man Jan in een korte periode 3 kinderen, waarvan een tweeling. Ze besteedde veel tijd aan haar jonge kinderen en begon tussen de bedrijven door met het schrijven van columns voor een
patiëntenvereniging 1 . Daarnaast volgde ze in de avonden een cursus proza schrijven in haar woonplaats Amsterdam. Suzanne oefende eerst met korte verhalen en kinderverhalen en besloot na haar verhuizing naar het Gooi haar buikervaringen op papier te zetten. Dat resulteerde in haar eerste boek: Buikgevoel, een boek waarvan ze zelf zegt dat het zo veelomvattend is dat ze blij is dat ze dit nu kan delen met anderen.


1 Lynch Polyposis Contactgroep: een vereniging voor mensen met een erfelijke aandoening waarbij de kans op darmkanker en andere kankers is verhoogd.

Copyright 2017 Studio Redefined, All Rights Reserved